Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Bögrés sütemények |
|
2006.12.28. 14:08 |
Sok háziasszony van, aki istenien főz, de a süteménykészítésbe már nem mer belevágni, mert leblokkolja az a tudat, hogy a receptekben megadott hozzávalókat, szinte az aranymetszés szabályai szerint szigorúan be kell tartani.
|
Variációk rakott témára |
|
2006.12.28. 14:06 |
A rakott ételek reneszánszukat élik. Hát hiába, túlhaladtunk a jó öreg rakott krumplin, és az újabb és újabb felnövekvő generáció már hamarabb állít össze egy divatosabb lasagnét vagy muszakát.
|
Alaplevek: Csirke-, borjú- és halalaplé |
|
2006.12.28. 13:49 |
Rengeteg receptben van központi szerepe az úgynevezett „alaplének”. Végy 1,5 liter alaplevet, öntsd fel alaplével stb. Most, hogy közelednek az ünnepek, jó, ha van tuti receptünk minden eshetőségre felkészülve.
|
Gesztenyevarázs |
|
2006.12.28. 13:47 |
A téli hónapokban az utcai gesztenyeárusok a néha barátságtalanul hideg utcák hangulatos és melengető színfoltjai. De a gesztenye akár az ünnepi menü fényét is emelheti, izgalmasabbá téve a megszokott ízeket.
|
Aprósütik az asztalon |
|
2006.12.28. 13:41 |
Az ünnepi vacsora megkoronázása vagy egy baráti teázás elengedhetetlen kelléke az illatos, omlós, ízes aprósütemény. Megvehetjük a parányi örömforrásokat a közeli cukrászdában is, de elkészítésük sem ördöngös feladat.
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
|